• K2 DOT 4 1L - Płyn hamulcowy DOT4

Symbol: 8261731016
INNA POJEMNOŚĆ
24,35 zł
24,35 zł/1L
szt. Do przechowalni
Opinie
Wysyłka w ciągu 24 godziny
Cena przesyłki 14,00 zł
Odbiór osobisty 0,00 zł
Pocztex Punkt 14,00 zł
Pocztex Kurier 14,00 zł
InPost Paczkomaty 15,00 zł
Orlen Paczka 15,00 zł
InPost Kurier 17,00 zł
Pocztex Kurier - pobranie 25,00 zł
InPost Kurier - pobranie 27,00 zł
Dostępność Średnia dostępność

K2 DOT 4 to w pełni syntetyczny najwyższej jakości płyn hamulcowy stosowany w układach hamulcowych i sprzęgłowych samochodów bardzo mocno obciążonych. Polecany przez profesjonalne warsztaty samochodowe.

Płyn hamulcowy DOT 4 posiada doskonałe parametry reologiczne pozwalające na stosowanie w bardzo niskich temperaturach. Jest neutralny dla uszczelnień i stopów metali stosowanych w układzie hamulcowym oraz chroni go przed korozją. Płyn hamulcowy K2 DOT 4 posiada temperaturę wrzenia przekraczającą 230 st. C, dzięki czemu dłużej zachowuje on swoje właściwości. Produkt jest w pełni  mieszalny z innymi płynami klasy DOT.

K2 DOT 4 jest dedykowany do samochodów z systemami ABS, ESP, ASR, SBC. Spełnia wymagania normy obowiązującej w Polsce PN-C-40005:2002, a także norm amerykańskich FMVSS 116 DOT4, SAE J 1703, SAEJ 1704, ISO4925, Class 4, FMVSS 116.Posiada Certyfikat Zgodności Instytutu Transportu Samochodowego w Warszawie.

Płyn hamulcowy K2 DOT 4 przeznaczony jest do wymiany we wszystkich typach samochodów, gdzie instrukcja obsługi nakazuje stosowanie płynu DOT 4 lub DOT 3.

 

Zaleca się wymianę co 2 lata lub co 40 tys. kilometrów przebiegu.

 

 

 

Sposób użycia:

  • Podczas wymiany płynu hamulcowego stosować się do zaleceń producenta samochodu.
  • Dolewać płyn do zbiorniczka płynu hamulcowego (uzupełnić stan według miarki na zbiorniczku).
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
  • Inni Klienci kupili również
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności w celu realizacji usług. Korzystanie z witryny oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.